luni, 13 noiembrie 2023

Hotărâre nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum și a regulamentelor-cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale (extrase)

Regulamentul de organizare și funcționare este un document propriu serviciului social, care conține cel puțin următoarele: identificarea serviciului social, potrivit Nomenclatorului, scopul acestuia, cadrul legal de înființare, organizare și funcționare, principiile care stau la baza acordării serviciilor, funcțiilor și activităților principale, condițiilor de accesare, drepturile și obligațiile persoanelor beneficiare, structura organizatorică, numărul de posturi și categoriile orientative de personal.
Furnizorii publici de servicii sociale au obligația de a elabora, pentru fiecare tip de serviciu social aflat în administrare, regulamente proprii de organizare și funcționare, pe care le aprobă prin hotărâre/decizie a organului de conducere prevăzut de lege.
Elaborarea regulamentelor proprii de organizare și funcționare se realizează cu respectarea modelului-cadru al regulamentului aplicabil, a legislației specifice, convențiilor internaționale ratificate prin lege și a celorlalte acte internaționale în materie la care România este parte, precum și a standardelor minime de calitate aplicabile.

Anexă.
Anexa 1:  la regulament-cadru de organizare și funcționare a serviciului social cu cazare.
Anexa 2:  la regulament-cadru de organizare și funcționare a serviciului social de zi.
Anexa 3:  la nomenclator; regulament-cadru de organizare și funcționare a serviciului social furnizat de domiciliu.
Anexa 4:  la nomenclator; regulament-cadru de organizare și funcționare a serviciului social furnizat în comunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aprilie 2024, în câteva imagini

 LA MĂNĂSTIREA GAI DIN ARAD: SĂRBĂTORI PASCALE - PALATUL ADMINISTRATIV DIN ARAD: SĂRBĂTORI PASCALE, ARAD - LA TÂRGUL DE PAȘTI DIN PIAȚA CATE...